В. Г. Топольник, М. А. Котляр.
Навчальний посібник. – 212 с.
ISBN 978-966-20-25-03-0
Навчальний посібник розроблено у відповідності з програмою курсу. З урахуванням сучасного стану в цій галузі діяльності викладено основні відомості про фізичні величини та їх вимірювання, організаційну структуру та функції метрологічної служби України, цілі стандартизації, основні нормативні документи, що використовуються в системі стандартизації України, система сертифікація продукції УкрСЕПРО, порядок проведення робіт з сертифікації продукції, в тому числі іноземного виробництва, атестації виробництва. Проаналізовано розвиток систем управління якістю продукції і діяльності фірм і підприємств в Україні і за кордоном та сучасні тенденції в управлінні якістю. Наведено контрольні питання та тести для перевірки рівня засвоювання програмного матеріалу. Навчальний матеріал викладено з урахуванням особливостей майбутньої виробничої діяльності фахівців у сфері ресторанного господарства, харчових і переробних виробництв.
Навчальний посібник рекомендується для студентів, що навчаються за напрямом підготовки «Харчова технологія та інженерія» спеціальності «Технологія харчування».
Стислий зміст
МОДУЛЬ 1. МЕТРОЛОГІЯ
Розділ 1. СУТНІСТЬ І ЗМІСТ МЕТРОЛОГІЇ
Розділ 2. ЗАСОБИ ВИМІРЮВАНЬ
Розділ 3. МЕТРОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
МОДУЛЬ 2. СТАНДАРТИЗАЦІЯ
Розділ 4. СУТНІСТЬ І ЗМІСТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ
Розділ 5. ОРГАНИ СТАНДАРТИЗАЦІЇ В УКРАЇНІ
Розділ 6 МІЖНАРОДНА І ЄВРОПЕЙСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНИ В ОБЛАСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ
МОДУЛЬ 3. СЕРТИФІКАЦІЯ
Розділ 7. СУТНІСТЬ І ЗМІСТ СЕРТИФІКАЦІЇ
Розділ 8. АТЕСТАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА
Розділ 9. ПОРЯДОК СЕРТИФІКАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ (ПРОЦЕСІВ, ПОСЛУГ)
МОДУЛЬ 4. УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ
Розділ 10. ЯКІСТЬ ЯК ОБ’ЄКТ УПРАВЛІННЯ
Розділ 11. РОЗВИТОК СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ (СУЯ)